ÚLTIMAS NOTICIAS: Los 10 mejores hospitales en Rumania en 2019

By | June 19, 2019

10. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj este o unitate sanitară publică cu paturi ce funcționează în Cluj-Napoca, județul Cluj, România.

A fost înființat în anul 1948 și este unul dintre cele mai mari spitale din România. Spitalul își desfășoară activitatea în peste 20 clădiri, majoritatea situate în centrul Clujului și are o structură complexă, cu 1592 de paturi organizate în 34 secții clinice cu aproape toate specialitățile medico-chirurgicale (secțiile clinice Chirurgie I, Medicină Internă I, Gastroenterologie, Cardiologie, Ginecologie I și II, Neonatologie, Nefrologie, Chirurgie II, Chirurgie vasculară, Medicină Internă II, Medicină Internă III, ORL, Reumatologie, Dermatologie, Oftalmologie, Chirurgie maxilo-facială I și II, Diabet, Neurochirurgie, Neurologie I și II, Psihiatrie I, II și III, Endocrinologie, Medicina Muncii).

Tot în structura spitalului funcționează o Unitate de Primire Urgențe adulți, precum și un Ambulatoriu compus din cabinete în toate specialitățile corespunzătoare secțiilor clinice. Spitalul are peste 3000 angajați, din care circa 1450 sunt cu studii superioare. Activitatea spitalului este axată pe trei segmente: asistență medicală, învățământ medical universitar și postuniversitar și cercetare științifică medicală.

09. Centrul Medical Medsana

Medsana este o companie furnizoare de servicii medicale din România. Centrul medical Medsana se află pe piața românească din anul 1995, ca parte a grupului Athens Medical Center (AMC), lider pe piața medicală din Grecia, și deține două clinici în București[1]. Medsana este recunoscut ca singurul centru medical din București acreditat pentru controlul medical al persoanelor care intenționează să emigreze în Canada, Noua Zeelandă și Australia.

În iulie 2009, rețeaua Medsana cuprindea două centre medicale în București: Primăverii și Cotroceni, un centru medical multidisciplinar în Ploiești și un laborator, echipat cu analizatoare automate.

În anul 2010 au fost deserviți aproximativ 170.000 de pacienți în cele trei clinici ale Medsana din București și Ploiești.

În anul 2007, Athens Medical Center a fuzionat cu grupul internațional Asklepios Kliniken, care operează 100 de spitale în toată lumea

Use your ← → (arrow) keys to browse