ÚLTIMAS NOTICIAS: Los 10 mejores hospitales en Rumania en 2019

10. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj este o unitate sanitară publică cu paturi ce funcționează în Cluj-Napoca, județul Cluj, România.

A fost înființat în anul 1948 și este unul dintre cele mai mari spitale din România. Spitalul își desfășoară activitatea în peste 20 clădiri, majoritatea situate în centrul Clujului și are o structură complexă, cu 1592 de paturi organizate în 34 secții clinice cu aproape toate specialitățile medico-chirurgicale (secțiile clinice Chirurgie I, Medicină Internă I, Gastroenterologie, Cardiologie, Ginecologie I și II, Neonatologie, Nefrologie, Chirurgie II, Chirurgie vasculară, Medicină Internă II, Medicină Internă III, ORL, Reumatologie, Dermatologie, Oftalmologie, Chirurgie maxilo-facială I și II, Diabet, Neurochirurgie, Neurologie I și II, Psihiatrie I, II și III, Endocrinologie, Medicina Muncii).

Tot în structura spitalului funcționează o Unitate de Primire Urgențe adulți, precum și un Ambulatoriu compus din cabinete în toate specialitățile corespunzătoare secțiilor clinice. Spitalul are peste 3000 angajați, din care circa 1450 sunt cu studii superioare. Activitatea spitalului este axată pe trei segmente: asistență medicală, învățământ medical universitar și postuniversitar și cercetare științifică medicală.

Leave a Comment

Your email address will not be published.