ÚLTIMAS NOTICIAS: Los 10 mejores hospitales en Rumania en 2019

10. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj este o unitate sanitară publică cu paturi ce funcționează în Cluj-Napoca, județul Cluj, România.

A fost înființat în anul 1948 și este unul dintre cele mai mari spitale din România. Spitalul își desfășoară activitatea în peste 20 clădiri, majoritatea situate în centrul Clujului și are o structură complexă, cu 1592 de paturi organizate în 34 secții clinice cu aproape toate specialitățile medico-chirurgicale (secțiile clinice Chirurgie I, Medicină Internă I, Gastroenterologie, Cardiologie, Ginecologie I și II, Neonatologie, Nefrologie, Chirurgie II, Chirurgie vasculară, Medicină Internă II, Medicină Internă III, ORL, Reumatologie, Dermatologie, Oftalmologie, Chirurgie maxilo-facială I și II, Diabet, Neurochirurgie, Neurologie I și II, Psihiatrie I, II și III, Endocrinologie, Medicina Muncii).

Tot în structura spitalului funcționează o Unitate de Primire Urgențe adulți, precum și un Ambulatoriu compus din cabinete în toate specialitățile corespunzătoare secțiilor clinice. Spitalul are peste 3000 angajați, din care circa 1450 sunt cu studii superioare. Activitatea spitalului este axată pe trei segmente: asistență medicală, învățământ medical universitar și postuniversitar și cercetare științifică medicală.

09. Centrul Medical Medsana

Medsana este o companie furnizoare de servicii medicale din România. Centrul medical Medsana se află pe piața românească din anul 1995, ca parte a grupului Athens Medical Center (AMC), lider pe piața medicală din Grecia, și deține două clinici în București[1]. Medsana este recunoscut ca singurul centru medical din București acreditat pentru controlul medical al persoanelor care intenționează să emigreze în Canada, Noua Zeelandă și Australia.

În iulie 2009, rețeaua Medsana cuprindea două centre medicale în București: Primăverii și Cotroceni, un centru medical multidisciplinar în Ploiești și un laborator, echipat cu analizatoare automate.

În anul 2010 au fost deserviți aproximativ 170.000 de pacienți în cele trei clinici ale Medsana din București și Ploiești.

În anul 2007, Athens Medical Center a fuzionat cu grupul internațional Asklepios Kliniken, care operează 100 de spitale în toată lumea

08. Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara

Spitalul Municipal de Urgență Timișoara din Timișoara a fost înființat ca urmare a Deciziei nr. 1990 din 6 octombrie 2011 a Consiliului Local Timișoara prin fuziunea mai multor spitale municipale.

Fuziunea vizează asigurarea unei îngrijiri medicale mai eficiente și mai cuprinzătoare. În 2013, Spitalul Municipal a inclus 23 de departamente cu 1024 paturi, aproximativ jumătate dintre acestea fiind paturi chirurgicale.

Cele 23 de departamente ale clinicii municipale nou-înființate sunt răspândite pe mai multe clinici și spitale.

07. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara

Spitalul Raional de Medicină de Urgență Timișoara (Spitalul Clinic Român Judetean de Urgenta Timisoara; popular Kreisspital) a fost (română: Spitalul Clinic Județean nr. 1) în 1974 ca primul spital județean fondat ca un spital universitar central în Timișoara și este în continuare cel mai mare și mai modern spital din Județul Timiș și vestul României.

Creșterea constantă a populației în anii 1960 a necesitat construirea unui nou spital modern în Timișoara. În 1970, sa decis construirea unei clinici universitare centrale cu nouă etaje. Între anii 1970 și 1974, noul spital cartier din noua zona Calea Girocului a fost construit, cel mai mare și mai modern spital din vestul România.

Co-fondator și primul director al spitalului județean a fost Ferdinand Nistor-Gallo, unul dintre cei mai mari sponsori de îngrijire a sănătății Banatului. În calitate de director al spitalului raional, a înființat primul centru de dializă și a efectuat primul transplant de rinichi în România. Spitalul raional operează și o școală pentru formarea personalului medical.

06. Neoclinique

05. Centrul de Diagnostic si Tratament Dr Victor Babes

Conștient de faptul că sănătatea nu este totul, dar totul fără sănătate nu este nimic, avem o viziune sanogenică – promovăm o cultură a sănătății.

Oferim oricărei persoane, indiferent de vârstă și de ocupație, examene clinice generale și specializate, investigații generale și specializate de laborator pentru prevenirea bolilor, promovarea sănătății, diagnosticul etiologic, conducerea la atitudinea terapeutică adecvată.

Îngrijirea oferită de Clinica Medicală “Victor Babeș” are scopul final de a aborda problemele medicale ale pacientului până la remiterea lor completă și de a oferi un confort maxim pentru îmbunătățirea calității vieții pacientului printr-o diagnosticare precoce precisă și tratamentul cel mai specific posibil.

04. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures

Alături de județul Brașov, Mureșul deține cea mai dezvoltată rețea sanitară din Regiunea de dezvoltare Centru, cel mai important spital fiind cel de urgență din Târgu Mureș.

În sistemul medical național din România, orașul este un centru de polarizare nu doar la nivelul județului Mureș, ci și unul regional, din punctul de vedere al calității și gradului de specializare al actului medical.

În municipiu există unități sanitare capabile să ofere servicii medicale cu complexitate înaltă, între care se evidențiază:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș (unitate regională de urgență cu clasificare Ia, care actual include și fostul Institut de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș).
Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD)
Spitalul Clinic Județean Mureș. Acesta are secțiile și compartimentele amplasate în sistem pavilionar pe întreg arealul municipiului, precum și puncte de lucru pentru asigurarea serviciilor paraclinice și conexe.

Servicii medicale spitalicești, mai sunt furnizate de:

Spitalul Nova Vita. Este o unitate sanitară (investiție cu capital privat) cu 170 de paturi.
Spitalul Centrului Medical Galenus. Funcționează tot în baza unei investiții cu capital privat.

03. Spitalul Judetean Baia Mare

Spitalul Județean Baia Mare a fost construit între anii 1966 – 1971 și a fost inaugurat în ianuarie 1972. Este o construcție pe 12 nivele si are 8 lifturi. La inaugurare avea un număr de 1045 de paturi și 12 secții, acum având 1077 paturi și 29 de secții.

Inaugurarea Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a avut loc la data de 11 ianuarie 1972, fiind unitatea cu cea mai modernă aparatură medicală, după București[1]. Spitalul avea la dispoziție peste 1.000 de paturi, bolnavii fiind spitalizați pe cele 14 secții, în funcție de afecțiunile lor.

Construcția spitalului a fost realizată în perioada 1967-1972 de către Trustul de Construcții Industriale Oradea, Șantier Baia Mare (al cărui director inginer a fost Romulus Couti), după un proiect unic al arhitectului doctor Mihai Enescu. În primii ani de funcționalitate, noul edificiu spitalicesc a fost printre primele patru ca mărime din țară, alături de instituțiile similare din Constanța, Craiova și Galați.

02.Regina Maria Reteaua privata de sanatate

Rețeaua privată de sănătate Regina Maria este o companie românească privată, furnizoare de servicii medicale. A fost fondată de doctorul cardiolog Wargha Enayati, în anul 1995, sub denumirea de Centrul Medical Unirea, însă în 2011, prin fuziunea cu Euroclinic, a luat numele actual. În prezent (ianuarie 2014) își desfășoară activitatea în 33 locatii proprii (în București, și tara) și peste 180 de clinici partenere.

Tot în 2011, în luna iunie, Fundația Regina Maria a înființat în București Policlinica Socială Regina Maria, care oferă lunar asistență medicală gratuită pentru aproximativ 350 de pacienți neasigurați.

La sfârșitul anului 2012 Regina Maria a ajuns la un număr de 160.000 de clienți corporatiști.

În 2013 Rețeaua privată de sănătate Regina Maria a deschis cea de-a 19-a policlinică din rețea la Pitești. Valoarea totală a investiției a ajuns la 300.000 de euro.

În 2014, la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, se preconizează că Fundația Regina Maria va deschide cea de-a doua Policlinică Socială din România.

01. Medical Center Medlife

MedLife este compania care isi dedica toate resursele pentru a asigura fiecarui client servicii medicale profesioniste la cele mai inalte standarde, bazate pe un suport tehnologic de ultima generatie, in conditii impecabile de siguranta si confort.

Ne-am dezvoltat in permanenta din dorinta de a satisface cele mai exigente si mai complexe solicitari din domeniul medical. Sanatatea este profesia si pasiunea noastra, iar obiectivul nostru este sa imbunatatim calitatea vietii fiecarui pacient care ne trece pragul. Accesul la serviciile noastre este facilitat de sistemul integrat pe care il aplicam: ambulatoriu, spital, laborator de analize, farmacie, imagistica, abonamente corporate.

In beneficiul dumneavoastra aducem experienta celor 22 ani de activitate pe piata serviciilor medicale private din Romania. Ne angajam sa oferim servicii unice prin profesionalismul, grija si responsabilitatea personalului nostru medical, prin echipamentele si facilitatile ultramoderne pe care le punem zilnic la dispozitia fiecaruia.

Ne bucuram de recunoasterea internationala a calitatii serviciilor noastre, prin sustinerea pe care o avem din partea International Finance Corporation – divizia de consultanta financiara a Grupului Bancii Mondiale, precum si a Societe Generale, care au ales sa ne sprijine, devenind actionari MedLife.